Viral Gündem

Gündemin en çok arananları, tıklananları ve konuşulanları.

__________________________________________________________________

Pek çok insan, İngilizceyi güzel bir biçimde öğrenmeniz için, yabancı bir ülkede yaşamanız gerektiğini, yakın bir yabancı arkadaşla sık sık konuşmanız gerektiğini ya da saatlerinizi bir dilbilgisi kitabına gömmeniz gerektiğini düşünür.



Aşağıdaki temel ve basit kuralları izleyerek İngilizcenizi hatta herhangi bir yabancı dili geliştirebilirsiniz.


1. Sakin olun ve İngilizce konuşmanın tadını çıkarın!
İngilizce konuşmaya çalışırken, hata yapmaktan çekinmeyin. Yabancı bir dilde konuşurken yüksek olasılıkla hata yapacaksınız bunun önüne geçemezsiniz. Burada mühim olan hatalarınızı farkedip, onlardan ders çıkarmaktır. Unutmayın, bebekler yürümeyi öğrenirken çok kez düşerler.

2. En iyi nasıl öğrenebileceğinizi öğrenin!
Son yapılan araştırmalar, herkesin öğrenme yönteminin aynı olmadığını gösteriyor.
Görsel öğrenen biri iseniz dil öğrenimi resimler ve görsellerle bağlayabilirsiniz. Yabancı dilde altyazılı filmler, diziler izleyin. Kendinizi İngilizce konuştuğunuz durumlarda düşleyin ve kafanızda kurduğunuz sahnede rol yapın. Yeni öğrendiğiniz sözcükleri resimlerle, fotoğraflarla aklınıza yerleştirin.
Duyarak öğrenen biri iseniz, İngilizce şarkıları dinlemek size çok katkı sağlayacaktır. Kimi insanların yabancı dile karşı bir kulak avantajı vardır. Eğer böyle olduğunuzu düşünüyorsanız, kendinizi yabancı dil kullanılan şarkılara, haber bültenlerine vermeniz yararlı olacaktır.
Çözümleyici bir zihne sahipseniz o zaman dilbilgisi kitapları tam size göre. Kendi diliniz (bu durumda Türkçe elbette) ile öğreneceğiniz dili karşılaştırmak analitik yönü kuvvetli olan insanların yabancı dili kavramasını çok kolaylaştıracaktır.
Başkaları ile etkileşim kurarak öğrenen bir kimse ise yabancı dile arkadaşları ile çalışmalı, mümkünse bir konuşma takımı kurarak bu avantajını kullanmalıdır.
Elbette bu yöntemlerden kendinize en iyi uyan iki üç yolu seçerseniz çok daha hızlı ilerlediğinizi göreceksiniz. Geleneksel yöntem çözümleyici ve görselin bir karmasıdır. Sorun herkesin bu karma öğrenme sistemine karşılık vermemesidir. O yüzden kendi yeni karma sisteminizi kurmalısınız.

3. Akılda tutma yöntemleri türetin!
Hafızanızı güçlendirmenin birden fazla yolu vardır. Bu tip küçük yardım hilelerine hem sayısız kitaptan hem de internetten ulaşabilirsiniz. Yine de neyin aklınızda nasıl kaldığını sizden iyi kimse bilemez. Birisinin söylediği ya da okuduğunuz bir tekniktense kendi tekniğinizin daha işe yarar olduğunuz göreceksiniz. Öğrendiğinizi aklınızda tutabildiğinizde dil öğrenimizin nasıl üstel biçimde hızlanacağına inanamayacaksınız.

4. Yabancı dilin içinde yaşayın!
Herkesin farklı bir ülkeye gidip o dili öğrenme olanağı olmaz. Peki kendi ortamımızı öğrenenmek istediğimizi dilin hakim olduğu bir şekle dönüştüremez miyiz? Pekala dönüştürebiliriz. Evinizi her köşesine, her cihazın üstüne, tabak çanağın ve dolaplarını üstüne küçük kağıtlarla İngilizce karşılıklarını yazarak ve her kullanışta her yanlarında geçişte onları yüksek sesle okuyarak öğrenmenizi hızlandırabilirsiniz. Bunu sürekli tekrar ettiğinizde evinizde olan her şeyin İngilizcesini sular seller gibi ezberlediğinizi göreceksiniz. Evinizde kardeşiniz, arkadaşınız ya da annebabanız ile küçük konuşma egzersizleri deneyebilirsiniz. Sürekli tekrarla İngilizce bir dünyada yaşama şansınız vardır.

5. Dünya ile Bağlantı kurun
Eskiden mektup arkadaşları kullanılırdı. Şimdi ise artık internet çağında istemediniz kadar mektup arkadaşı bulabilirsiniz. Hatta kamera ve mikrofonunuz ile insanların yabancı dil pratikleri yaptığı siteler aracılığı ile konuşma İngilizcenizi geliştirmeniz işten bile sayılmaz. İnternetten hem yazarak hem de konuşarak paralı bir kursta edineceğiniz deneyimi edinmeniz artık mümkün. Ayrıca harika kitaplar,sözlükler ve deneme sınavları bulabilirsiniz.

6. Sözcükleri Kategorilendirin!
Yabancı dil öğreniminin tümüyle dilbilgisi olmadığını unutmayın. Konuştuğumuzda, fikirlerimizi seçtiğimiz tanımlarla, deyimlerle ve benzetmelerle ifade ederiz. Sözcükleri öğrenmek için yazdığınız defterinize rastgele biçimde sıralamayın. Güzel bir bölümleme sistemi oluşturun. Size bir kaç fikir;

Tatil, Okul, İş için kullanılan sözcükler,
Birlikte kullanılan isimler ve zarflar,
Kalıplaşmış sözcük dizileri,
Deyimler,
Zaman ya da Hal Zarfı ile birlikte kullanılan İsimler



7. Hevesiniz asla kaçmasın! Bugünün işini de yarına bırakmayın.
Metal Müziği ilk dinlemeye başladığımda şarkı sözlerini anlayamıyordum. İngiliz dizilerini izlemeye başladığımda ise çeviride kaybolan şakaları. Bir gün evde Metallica’nın şarkılarını dinlerken bir karar verdim. Her şarkıyı Türkçe’ye kusursuz biçimde çevirebilecek kadar İngilizce öğrenecektim. İnternetten şarkı sözlerini indirdim ve üstlerinde çalışmaya başladım. Elbette hepsini çevirmedim ancak bu hevesle başladığım yolda bir süre sonra İngilizcemin hayallerimin ötesinde ilerlediğini kavrayıverdim. Eğer o gün şarkı sözlerini indirip başlamasaydım, vasat olan dilimi asla geliştiremezdim.

Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © 2013 ViralGündem - Designed by CagatayZ -