Viral Gündem

Gündemin en çok arananları, tıklananları ve konuşulanları.

__________________________________________________________________

Saint Patrick Günü her yıl 17 Mart'ta kutlanan İrlandalılara ait bir gün. İrlanda'da bu gün,ulusal tatil ilan edilmiştir. İrlanda Cumhuriyeti'nde, Montserrat'da Kanada'nın Newfoundland ve Labrador kesimlerinde tatildir. Kanada'nın diğer kesimlerinde,ABD'de ve Yeni Zelanda'da birçok insan tarafından kutlanmasına karşın resmi tatil değildir.






Bu ülkelerde büyük festivaller halinde kutlanmaktadır.İrlanda'da ise bu festivalle 5 gün sürmektedir.Gelmiş geçmiş en büyük festival ise ABD'nin Chicago şehrinde yapılmış ve yaklaşık 2 milyon izleyici bu festivale katılmıştır.Bu günün sloganı 17 Martta herkes İrlanda'lı.. dır.

 

Akademisyenlerin çoğu İrlanda'nın "koruyucu azizi"ne dair bilinenlerin, nesilden nesile aktarılan kimi inanış ve efsanelerin ötesine geçemediği görüşünde birleşiyor.
     
Aziz Patrick'in çocukken köle olarak getirilip daha sonra kaçarak ayrıldığı İrlanda'ya, yıllar sonra bir din adamı olduğunda "semavi çağrılara uyarak" geri döndüğüne inanılıyor.
     
İrlandalılar, Aziz Patrick'in, ülkelerinin sembolü olan üç yapraklı yoncayı, "Baba, Oğul ve Kutsal Ruh"u anlatmak için kullandığını, bugün "hiç yılan bulunmadığı" öne sürülen adadan yılanları kovanın da yine Aziz Patrick olduğunu düşünüyor.

Ülkede yeşil renge atfedilen önemse İrlanda bayrağındaki yeşilin "Katolik İrlanda"yı temsil edişiyle ilişkilendiriliyor.

Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © 2013 ViralGündem - Designed by CagatayZ -